Contact & FAQ

Hebt je een vraag, contacteer ons

[email protected]
+32 (0)2 213 10 60

Grasmarkt 105 bus 44 1000 Brussel

Het werkt de ErfgoedApp

Druk op de info knop onderaan op de startpagina van de app, je krijgt meer info bij de verschillende knoppen en mogelijkheden. Om te starten moet je meestal een tour opstarten. Het overzicht van tours kan je vinden onder de knop kompas.

Ik kan het object niet scannen

Ga recht voor het object staan en zorg ervoor dat het object volledig in beeld is van het scanvenster. Werkt dit niet ga na of je de juiste tour gestart hebt via de knop kompas.

Is de ErfgoedApp gratis?

Ja het gebruik van de ErfgoedApp is volledig gratis, zo kan je altijd meer informatie en verhalen ontdekken bij erfgoed. Musea die gebruik maken van de app kunnen wel inkom vragen om de tentoonstelling of het museum te bezoeken. De app bevat ook geen advertenties.

Is het gebruik van de ErfgoedApp mogelijk als je niet terplaatse bent?

Het doel van de ErfgoedApp is om je meer informatie en verhalen op locatie bij erfgoed te bezorgen, hiervoor moest je meestal op de plek zijn bvb in het museum of op de historische plek. Heel wat functionaliteiten van de app werken enkel op locatie. Sommige wandelingen en fietstochten kan je wel al (deels) verkennen en ontdekken via de kaart in de app. 

Ik heb een zwart scherm als ik wil scannen

Geef de ErfgoedApp de toegang om je camera te mogen gebruiken. 

De Samsung S22 en S23 maken gebruik van een eigen op maat gemaakte grafische kaart die niet compatibel is met de ErfgoedApp. Tot onze spijt kunnen deze toestellen niet scannen met de ErfgoedApp.

Hoe zit het met mijn privacy?

De ErfgoedApp respecteert de privacy van zijn gebruikers. Voor gebruik van de localisatie, bluetooth en camera vraagt de app steeds toegang. Het is belangrijk voor de goede werking van de app dat je die toelating geeft. De enige data die de ErfgoedApp bijhoud is het aantal keer een tour gestart is en hoeveel keer een verhaal geopend is. De ErfgoedApp vraagt nooit naar persoonsgegevens en kan het gebruik van de app dus niet koppelen aan een persoon. De app bevat ook geen advertenties, externe statistieken die je privacy kunnen schaden. Lees ook onze privacy en algemene voorwaarden: https://erfgoed.app/privacy-disclaimer/

Ik zou graag de ErfgoedApp gebruiken voor een project

Ontdek meer over de mogelijkheden voor makers op https://faro.be/erfgoedapp.