Grotteke van Jette

Grotteke van Jette

Zondag werd de audiogids van het 'Grotteke van Jette' gelanceerd. De Erfgoedcel Brussel maakt als eerste gebruik van de nieuwe audio player die sinds kort in de ErfgoedApp zit.

Via de audiowandeling komt u meer te weten over deze 100-jarige replica van de grot uit Lourdes waar Maria in 1858 aan Bernadette zou verschenen zijn. Meer dan honderd jaar later staat de Lourdesgrot in Jette er nog steeds, inclusief landschapstuin met een kruisweg en kapellen voor de rozenkrans.

Hoewel religieus van oorsprong heeft dit oord ook een culturele betekenis gekregen voor heel wat Brusselaars. De Erfgoedcel Brussel, BBOT, VPW Brussel-West vzw en gemeenschapscentrum Essegem interviewden vrijwilligers, bezoekers en gepassioneerden en maakten er een audiowandeling van. De audiogids neemt u mee op pad langs de '13 staties' en u hoort uit eerste hand wat deze plaats zo bijzonder maakt.

U kunt een audiogids uitlenen in winkeltje ‘Avé Maria’ naast het grotteke of gewoon gebruikmaken van uw eigen smartphone met daarop de ErfgoedApp. Selecteer via de 'Dichtbij'-knop of de wandel- en fietskaart in de ErfgoedApp de wandeling 'De Lourdesgrot van Jette' en luister naar de fragmenten op uw telefoon. Ook als u niet in Jette bent, kunt u de wandeling beluisteren via de ErfgoedApp. Er werd immers geen locatiebeperking ingesteld.

Bekijk de reportage op Bruzz.be.

ErfgoedApp

De Erfgoedcel Brussel maakte voor deze wandeling als eerste gebruik van de nieuwe audio player die sinds kort in de ErfgoedApp zit. De eenvoudige mp3-speler met optionele foto- en tekstfuncties is ideaal voor wie snel een audiogids of wandeling wil maken.